Camping du Lac de Carouge - Vue sur Albertville

Albertville

Albertville, Een fijne stadt in de Savoie

Het Franse departement Savoie is een prachtig gebied. Het is een mooie plek voor berg-, natuur- en sportliefhebbers. Je kunt er allerlei activiteiten doen, denk aan wandelen, paragliden, raften of rustig wandelen. Er zijn schitterende meren en allerlei stadjes die de moeite waard zijn om te bezoeken. De streek is bekend om zijn heerlijke witte wijn. Er zijn daarom ook allerlei wijngaarden te bezoeken.

Op ontdekkingstocht.

Op 23 kilometer afstand van camping du Lac Saint Clair ligt Albertville, een stad met ongeveer 18.000 inwoners. Een prachtige stad, omgeven door de Franse Alpen. Heerlijk om hier wat tijd door te brengen. Er zijn mooie monumenten te bekijken, bijvoorbeeld de Eglise de Saint Jean Baptiste, een mooie katholieke kerk, of de Eglise Saint Sigismond. Er is een museum over de geschiedenis van de stad: Musee d'Art et d'Histoire d'Albertville. Het is ook heerlijk om rond te dwalen in de natuur rond de stad. Het leent zich goed om te gaan wandelen en fietsen. Er worden ook verschillende activiteiten georganiseerd in de stad.

Olympische Winterspelen.

Albertville is geen oude stad, het bestaat sinds 1836. Het is vooral bekend om de Olympische Winterspelen die gehouden zijn in 1992 in het skigebied van La Plagne en Les Trois Vallées. Het Olympisch park met de verschillende stadions is nog steeds te bezichtigen.

Conflans.

Conflans is een dorpje vlakbij, een stuk hoger in het dal. Je hebt hier een prachtig uitzicht op het dal en op Albertville. Door deze hoge plek had Conflans eeuwenlang grote invloed op de omgeving. Ook was het een strategische plaats, doordat het zo tussen Zwitserland, Italië en Frankrijk in ligt. De Romeinen kozen daarom voor deze plek en de omgeving kende een bloeiperiode in de eeuwen na Christus. Conflans zelf had hierin een militaire betekenis. Aan het eind van de Middeleeuwen begon het dorp te groeien en daar kan je nu nog veel van zien.

Venetië van de Alpen.

Annecy is herkenbaar aan zijn ligging bij het grote meer. Het wordt ook wel het 'Venetië van de Alpen' genoemd. Het stadje kent een rijke geschiedenis en heeft belangrijke functies gehad. Er zijn diverse bezienswaardigheden en monumenten.

  • Het symbool van de stad: Palais de l'Isle. Het heeft verschillende functies gehad, het is onder andere een paleis en een gevangenis geweest. In het voormalige paleis is tegenwoordig het stadsmuseum te vinden. Inmiddels behoort het monument tot de meest gefotografeerde monumenten in Frankrijk en u zult dat vast begrijpen wanneer u het gebouw bekijkt.
  • Kathedraal van Saint-Pierre, gebouwd in het begin van de 16e eeuw als kapel voor een Franciscaanse kloosterorde. Tijdens de Franse Revolutie werd het gebruikt als tempel voor de godin van de Rede.
  • De Rue Royale is het middelpunt van de stad. Aan deze straat vindt u allerlei winkels en tuinen.
  • Het Musée de l'Histoire d'Annecy.
  • Het meer. Last but not least. Een prachtig meer, genoemd naar de stad. Dit is de grootste toeristische attractie van de stad. Er trekken vele duizenden toeristen naar het meer om te genieten van allerlei watersportactiviteiten en de prachtige natuur.

Historische hoofdstad van Savoye.

Chambery is ook een zeer oude stad. Het bestond al in de tijd van de Romeinen, maar dan onder de naam Lemencum. In de 13e tot de 16e eeuw was de stad de hoofdstad van het land Savoye. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lag de stad voor een deel in puin. Gelukkig zijn er nog wel een mooie bezienswaardigheden. Er zijn allerlei lanen, met mysterieus overdekte doorgangen, binnenplaatsen en prachtige huizen. Ook hier zijn twee grote meren: het meer van Le Bourget en het Aiguebelettemeer. Het laatstgenoemde meer heeft een prachtige blauwgroene kleur. Men kan hier zwemmen en er zijn veel manieren om te watersporten.

Voor ieder wat wils.

Zoals u vast al begrijpt, is er in dit gebied van Frankrijk genoeg te doen en voor elk wat wils. Of u nu op zoek bent naar natuur of zich liever vermaakt aan het strand van een van de meren, u komt weer thuis met de herinnering aan een heerlijke vakantie.