Allevard Les Bains - Kuuroorden

Het centrum van de thermen : Allevard Les Bains

In de directe omgeving van de camping heeft u de de mogelijkheid om een van de vele kuuroorden te bezoeken, onder andere Allevard-Les-Bains. Dit stadje ligt op slechts 8 km van ons etablissement aan het meer van Saint Clair.

Het stadje en haar meer zijn in de wijde omgeving bekend om haar thermaal water en haar uiterst effectieve en ontspannende kuren. Het gaat om een van de meest zwavelhoudende wateren ter wereld en haar therapeutische werking verbaast dus niemand. De genezende kracht van het water hielp al veel mensen met reumatische pijnen, aandoeningen aan de luchtwegen en fibromyalgie.

Een rustgevende omgeving

Het idyllische stadje Allevard-Les-Bains is gelegen in de Franse alpen. Het loont zeker de moeite om voor of na je bezoek aan het kuuroord dit mooie stadje aan het water te ontdekken.

De stad Allevard-Les-Bains in Savoie en Isère heeft, naast de ontspannende kuuroorden, vele andere activiteiten in de aanbieding: prachtige wandelingen, het proeven van lokale specialiteiten of mountainbiken langs de heuvels. En dit alles in de directe omgeving van ons etablissement in de Savoie.

Le collet d'Allevard

Deze heuvel ligt op ongeveer 11 km van Allevard-Les-Bains en biedt activiteiten voor jong en oud aan. In de zomer kan je met hartelust genieten van de prachtige natuur van de Savoie. Een stevige wandeling, een leuke tocht op de mountainbike of op de all-terrain scooter, een interessante oriëntatieloop, en nog zoveel meer. De routes kan je aanpassen aan het niveau van de groep, zodat elke familie op zijn eigen ritme kan genieten van deze fantastische omgeving.

Ben je meer voor de wintersport? In de winter wordt de omgeving bedekt door een dikke laag sneeuw en kunnen ook skiërs en snowboarders hun energie kwijt. Het skigebied van de Collet d'Allevard is onderverdeeld in 3 sectoren: Super Collet, Malatrait en Prérond. Zowel fervente sporters als recreatievelingen komen hier aan hun trekken.
Het hoogste gedeelte is Super Collet op 1650 m en het laagste deel is Malatrait op 1450 meter. Het hoogste punt van het resort is de top van Claran, op 2090 m krijg je een uitzonderlijk panorama op de Isère, de Savoie en de Mont-Blanc.

Het museum van Allevard

Het Musée d'Allevard kwam er om het grondgebied van de balkons van het Belledonne-massief tot aan de Grésivaudan-vallei te onderzoeken. Het zoomt in op de menselijke activiteiten die daar hebben plaatsgevonden en zich nog steeds verder ontwikkelen, zoals de kuuroorden, het toerisme, de industrie en de landbouw in het dal en de bergen. Het Allevard museum is gevestigd in het voormalige casino van Parc Thermal d'Allevard.

Sportactiviteiten

Ook voor de sportievelingen heeft dit gedeelte in de Alpen veel te bieden. Rond onze Camping du Lac Saint Clair zijn er talloze leuke activiteiten waaraan je zelfs na je vakantie nog vaak aan zal terugdenken.

Ben je op zoek naar een vakantie vol spanning en een echte uitdagingen? Wat dacht je dan van paragliden? De top van het resort is ideaal voor paragliding. Vlieg over de prachtige regio. Er zijn verschillende start- en landingsbanen en de medewerkers zijn er om je te begeleiden tijdens je vlucht over de vallei.

Ben je een echte waterrat en houd je van adrenaline? Er stroomt genoeg water langs de steile rotswanden... ja, we hebben het over canyoning! Een dag vol spanning kan je ook op het water beleven. Baan je zelf een weg door de stromingen of neem een duik in het frisse water. Het wordt vast en zeker een adembenemende ervaring!

Houd je van snelheid? Ontdek het mooie, glooiende landschap in een karretje en scheur in de bochten tussen de bergen. Een leuke zomeractiviteit die toegankelijk is voor jong en oud!

Heb je geen hoogtevrees? Dan is deze activiteit zeker iets voor jou! Zoek hogere sferen op in een spannend hoogteparcours. Trek een harnas aan en volg een parcours op 20 m hoogte. Lachen en knikkende knieën tussen de bomen... Dit is de ideale activiteit voor ganse familie of vriendengroepen.

Ben je een fervent wandelaar en houd je wel een van een echte uitdaging? Dan is deze oriëntatieloop echt iets voor jou! Volg de aanwijzingen en zoek je route tussen de Alpen. Vergeet niet van het prachtige landschap te genieten. Een leuk avontuur om sport en cultuur te combineren.

Andere kuuroorden toegankelijk vanaf onze locatie

De thermen van Challes-Les-Eaux zijn gespecialiseerd in aandoeningen met de luchtwegen en vruchtbaarheidsproblemen. Op ongeveer 30 minuten met de auto van onze camping vind je dit kuuroord in echte art deco-stijl. Prachtige mozaïeken en decors uit de jaren 30 gecombineerd met hedendaagse verzorging.

Op 45 minuten met de wagen heb je de thermen van Aix-Les-Bains. Al sinds jaar en dag wordt dit kuuroord als het centrum van de thermen beschouwd. Geniet van een welgekomen ontspanning of verzorg je reumatische klachten en luchtwegenproblemen.