Camping en Savoie

Camping in Savoie

Kamperen te midden het Savooise landschap en bezienswaardigheden

Het gebied Savoie maakt deel uit van de regio Rhône-Alpes in het oosten van Frankrijk. Het departement wordt meestal geassocieerd met hoge bergen (een groot deel van deze streek is dan ook bergachtig, met de hogere bergen ten oosten van het departement). Ook de meren en kuuroorden zijn populaire bestemmingen bij zomerse bezoekers.

Merk op dat de Savooise Alpen zich over twee departementen uitstrekken.

Om je planning gemakkelijker te maken, hebben we onze gids onderverdeeld in twee regio's: Vanoise National Park en het oosten, en het Massif des Bauges en het westen.

Massif des Bauges, het regionaal natuurpark Chartreuse en het Westen

Het westelijke deel van het departement omvat een groot deel van het Massif des Bauges en het noordelijke deel van het regionaal natuurpark Chartreuse, beide beschermde natuurgebieden.

Chambery

Het landschap van het Massif des Bauges bestaat uit hoge kliffen, steile valleien en uitgestrekte bossen die een interessant contrast vormen met het meer 'bergachtige' landschap verder naar het oosten.

Verder naar het zuiden ligt het natuurpark Chartreuse waar het landschap minder dramatisch is, maar nog steeds erg aantrekkelijk met kliffen, snelstromende beekjes en beboste valleien om van te genieten. Het is een zeer aangename regio om tijd door te brengen met lange natuurwandelingen.

De meest interessante stad om te bezoeken in dit deel van het departement is Chambery, de hoofdstad van het Savoie-departement, en een zeer aangename en levendige stad met een prachtige kathedraal om te bezoeken en een interessant historisch centrum.

Albertville

Hoewel veel van de beroemde skigebieden verder naar het oosten in het departement liggen, ligt het resort Albertville, waar in 1992 de Olympische Winterspelen werden gehouden, in het oostelijke Massif des Bauges. Van hieruit moet je zeker het nabijgelegen middeleeuwse dorp Conflans bezoeken, dat tot de meest aantrekkelijke dorpen in de regio behoort.

Ten noordoosten van het Albertville-skiresort ligt de stad en populaire badplaats Beaufort, terwijl de badplaats Aillon-le-Jeune in het hart van het Massif des Bauges vooral populair is bij de lokale bevolking.

Lac du Bourget

Lac du Bourget biedt een uitgebreid scala aan recreatiemogelijkheden op het water. Het is er erg populair tijdens de zomer. Een boottocht over het meer zorgt voor een zeer gezellige middag uit met het gezin.

Annecy

Tijdens je verblijf op de camping moet je zeker de stad Annecy gaan bezoeken, die gelegen is in de Haute-Savoie en tevens de hoofdstad is van dit departement. Je vindt hier gemakkelijk genoeg dingen om geweldige momenten te beleven met je vrienden of het hele gezin! Verken bijvoorbeeld de oude stad, die bekend staat als het Venetië van de Alpen.

Lac d'Annecy

Dit meer met zijn doorschijnende water weerspiegelt de bergen eromheen. Het uitzicht hier is als een postkaart en de plek is de nummer 1 toeristische attractie van de stad.

Het meer is dan ook het eerste dat je wilt zien in deze stad. Je kunt bijvoorbeeld een korte wandeling of fietstocht langs de oevers van het meer maken om het kristalheldere, lagune-achtige water en de schoonheid van de plek te bewonderen!

Terwijl je wandelt of fietst, kun je een bezoek brengen aan de Jardins de l’Europe (Tuinen van Europa). De jardins de l’Europe zijn erg mooi vanwege het uitzicht op het meer, maar ook vanwege de enorme bomen die meer dan honderd jaar oud zijn.

Geen zin om te wandelen? Ontdek de stad vanuit de lucht met paragliding of blijf aan de oevers van het meer om te picknicken, of om deze te gebruiken als startpunt voor vele nautische activiteiten op het meer.

Welzijn en kamperen

De nieuwste trend is kamperen in combinate met welzijn. Plan je een verblijf op onze camping, dan zit je goed om te genieten van verscheidene kuurmomenten. Het Savoie-departement staat bekend om zijn vele kuuroorden. Naast Aix-les-Bains zijn er nog vele andere in het departement: onder andere Challes-les-Eaux (ten westen van Savoie) en ook Brides-les-Bains, La Léchère en Salins-les-Thermes richting het centrum van het departement.

Skigebieden

De streek staat het meest bekend omdat het het belangrijkste skigebied van Europa is. Een groot deel van het departement huisvest heel wat beroemde skiresorts met namen die je meteen zult herkennen, zelfs als je de regio nog nooit hebt bezocht.

Hieronder vallen Valmorel, Meribel, Courchevel en Val-Thorens, die dicht bij elkaar en centraal gelegen in het zuiden van het departement liggen. Les Arcs (met Bourg-Saint-Maurice), Tignes, Chamonix en Val d'Isere liggen verder naar het oosten. Al deze gebieden bieden geweldige uitstappen te vertrekken van de camping.

Verschillende van deze skigebieden hebben zich gevormd tot natuurlijke groepen om de mogelijkheden voor zowel winterse en zomerse bezoekers verder uit te breiden. Je kent wellicht de grote skigebieden zoals Les Trois Vallées, Paradiski en Espace Killy.

Voor degenen die de drukte liever vermijden, zijn er ook tal van kleinere resorts in de regio.

Vanoise National Park en het oostelijke deel

Het Vanoise National Park beslaat een substantieel deel van het departement, waaronder veel prachtige landschappen en het dorp Bonneval, dat op de lijst van de mooiste dorpen van Frankrijk staat en zeker een bezoek waard is.

Bonneval

Hoewel we je aanraden om dit gebied te voet of met de fiets te verkennen, is het eenvoudig om de prachtige streek ook met de auto te bereiken - met verschillende bergpassen op meer dan 2000 meter hoogte.

Dit zijn onder meer de Col du Galibier, de Col de la Croix-de-fer en de Col d'Iseran - namen die je tijdens de Tour de France herkent als gewone bergbeklimmingen.