Vue de la Combe de Savoie de Chambéry à Albertville

Combe de Savoie

La Combe de Savoie: een must voor de regio Savoie.

La Combe de Savoie verbindt de belangrijkste steden van de Savoie en is altijd een plaats van doorgang en uitwisseling geweest. Onze camping grenst aan deze vallei. Het is in feite de vallei parallel aan de vallei van de Gelon waar onze camping in de Savoie ligt. Het strekt zich uit van Chambéry, de geboortestad van de Hertogen van Savoye, een plaats met een rijke geschiedenis, en Aix Les Bains met zijn Lac du Bourget, tot de Olympische stad Albertville, het vertrekpunt van de skigebieden van de Tarentaise.

In het centrum van zijn grondgebied bevindt zich het kasteel van Miolans, een versterkte plaats die uitkijkt over deze doorgangsplaats die eeuwenlang werd gebruikt om Italië te bereiken. Dit zeer goed bewaarde kasteel biedt een uniek uitzicht over de vallei en de Mont Blanc. Voormalige koninklijke gevangenis, heeft het vele persoonlijkheden "gehuisvest" zoals de Markies de Sade.  

De tweede sterkte van dit gebied is de blootstelling aan de zon, waardoor het een wijnbouw van zeer hoge kwaliteit heeft kunnen ontwikkelen. Bekende druivenrassen zoals Apremont, Mondeuse of Jacquère worden hier geteeld en beginnen door specialisten sterk te worden erkend. Zeven jaar geleden kreeg het gebied het label "Vignoble et découvertes" voor de kwaliteit van zijn wijnen.

Dit label is nu erkend in Frankrijk, maar begint ook in de rest van de wereld aan populariteit te winnen. Om maar enkele druivensoorten te noemen vindt u hier de Mondeuse, de Roussette of de Chignin Bergeron. Ontdek onze wijnbouwers en hun knowhow.

Onze camping biedt u een prachtige accommodatie om dit prachtige gebied te ontdekken. Of u nu kiest voor een kampeerplaats of voor een stacaravan en chalets, u vindt in ons etablissement altijd de vakantiestijl die het beste bij u past.