Aux alentours

Château de Miolans - St Pierre d'Albigny - Parc Naturel Régional du massif des Bauges - ©SavoieMontBlanc-Daugeron
Annecy - La Prison - Copyright Savoie Mont Blanc
Chambéry - Place aux éléphants - Savoie Mont Blanc
Cirque du Fer à Cheval dans la réserve naturelle de Sixt Fer à Cheval - ©SavoieMontBlanc-Bijasson
Kamperen in Savoye - De Chignin-torens
Troupeau de vaches Tarine et Abondance en alpage près du col de la Colombière au dessus du hameau du Chinaillon au Grand-Bornand - ©SavoieMontBlanc-Bi
Refuge des Barmettes dans le Parc national de la Vanoise - ©SavoieMontBlanc-Boileau
Allevard Les Bains - Vue sur Allevard
Chambéry - Place Saint Léger - copyright Office de tourisme de Chambéry

Tourisme - Une superbe région: Annecy, Albertville, Chambery

Profiteer van uw verblijf om alle steden rond de meren en de massieven van de Savoie rond de camping Lac Saint Clair in La Rochette te bezoeken.

De natuur in dit bergachtige gebied is overweldigend mooi, maar ook de steden in de Savoie zijn zeker een bezoek waard. Juist de combinatie van de frisse berglucht, het fraaie landschap en de cultuur in de steden zorgen dat iedere vakantieganger zich hier als God in Frankrijk voelt. De camping Lac Saint Clair is niet alleen ideaal gelegen voor het ondernemen van sportieve activiteiten, ook de cultuurliefhebber of de Bourgondiër komt hier niets te kort. De gastronomische geneugten en de vele bezienswaardigheden die deze plaatsen te bieden hebben, maken de vakantie compleet.

Chambéry

Deze stad staat bekend als een van de mooiste plaatsen in de Savoie. Dit komt mede door de fraaie oude binnenstad met het kasteel van de hertogen van Savoye en de beroemde Olifantenfontein. Het is een echte kunst- en geschiedenisstad met veel troeven. Het is heerlijk om door de stad te wandelen, door de mysterieuze lanen met overdekte doorgangen of de gevels in trompe-l'oeil stijl te bekijken. Chambéry heeft veel charmante binnenplaatsen en sfeervolle voetgangerspromenades. Het levendige Saint-Legerplein met zijn vele terrasjes en de vele culturele evenementen in de André Malrauxruimte zorgen voor genoeg vertier. Voor de watersportliefhebbers zijn er ook nog twee natuurlijke meren in de buurt, namelijk het grote meer van Le Bourget en het smaragdgroene Aiguebelettemeer.

Albertville

Albertville is wereldwijd bekend door Olympische Winterspelen van 1992. De stad is tevens de poort voor de schitterende natuurparken Bauges en Vanoise. Het is een stad met een rijk en gevarieerd historisch erfgoed. De oevers van de rivier de Arly zijn eigenlijk het meest pittoreske deel van de stad. Hier vindt men ook de beste restaurants. In het centrum van Albertville kan men heerlijk shoppen. Het Europaplein met het oude stadhuis is het hart van de stad. Samen met de andere oude gebouwen in dit gebied is het een prachtige plek voor de liefhebber van architectuur. Natuurlijk zijn er ook tal van gezellige terrasjes. Ook het historische Paleis van Justitie wat lijkt op een Middeleeuws kasteel is de moeite waard om te bekijken. Bezoek ook eens de Saraceense toren en geniet van het schitterende uitzicht op de stad en de bergen.

Annecy

Dit is het meest bijzondere stadje aan de noordoever van het gelijknamige Meer van Annecy. De binnenstad met zijn oude centrum en de kleine riviertjes die door de stad naar het meer lopen zorgen voor een unieke uitstraling. Het beroemde Palais de l’Isle is het symbool van de stad en stamt nog uit de 12e eeuw. Ook het kasteel en de imposante kathedraal zijn echte publiekstrekkers. De mooiste straat van de stad is misschien wel de Rue Sainte-Claire met zijn romantische bogen uit de 17e eeuw. De Rue Royale is het kloppend hart. Hier zijn de talloze winkels, de tuinen en de fontein van Saint Jean. Als de rivier naar het meer wordt gevolgd komt men vanzelf bij de brug van de liefde, de Pont des Amours. Hier kan overheen gelopen worden maar men kan er ook onderdoor varen. Het water van het meer is opvallend blauw van kleur en het is een heerlijke plek om te zwemmen. Natuurlijk is het ook mogelijk om te wandelen of te fietsen rondom het meer.

Grenoble

Voor veel mensen is deze stad slechts een naam die ze tegenkomen op weg naar het zuiden en dat is jammer want Grenoble is echt de moeite waard om te bezoeken. Ze noemen deze stad ook wel de hoofdstad van de Alpen. Er zijn verschillende interessante bezienswaardigheden. De oude binnenstad is leuk om doorheen te wandelen maar is ook een heerlijke plek om te winkelen. Bekijk eens het fort en het paleis van het Parlement van Dauphiné of breng een bezoek aan het museum van de stad met schilderijen van bekende kunstenaars, zoals Gaugin en Rubens.

Chamonix en de Mont Blanc

Het prachtige stadje Chamonix ligt midden in de Franse Alpen en wordt omringd door de bergtoppen van de Mont Blanc en de Aiguille du Midi. Het is een pittoresk stadje met tal van leuke restaurantjes, winkeltjes met plaatselijke producten en een gezellige sfeer. Het mooie centrum staat vol met houten vakwerkhuizen. Er zijn niet zoveel bezienswaardigheden in het stadje, hoewel de Mont Blanc wat ook wel het dak van Europa wordt genoemd natuurlijk wel een indrukwekkende bezienswaardigheid is. Neem bijvoorbeeld eens de trein Montenvers die naar een van de grootste gletsjers in Frankrijk gaat. Het gaat om een treinroute van vijf kilometer die schitterende uitzichten biedt. Hij rijdt ook nog langs een lawinegalerij. Rondom de gletsjer zijn er verschillende bezienswaardigheden, zoals de Grotte de Glace met zijn verschillende ijssculpturen. Ook wordt hier de geschiedenis van de gletsjer getoond in het Glaciorium. Voor mensen zonder hoogtevrees is ook de kabelbaan Aquille du Midi een aanrader. Op 3842 meter wordt er een schitterend panorama op de Mont Blanc en de Zwitserse, Franse en Italiaanse Alpen geboden.

Chartreuse Massif

Het Chartreuse Massif heeft iets magisch. Al vanaf 1995 is het een regionaal natuurpark met meer dan 2000 verschillende plantensoorten. De plek is rijk aan zoogdieren en vogels en de natuurliefhebber kan hier dan ook helemaal zijn hart ophalen. Het massief ligt voor 25% in de Savoie en is zeker een bezoek waard. Er kan hier heerlijk gewandeld worden, maar de landschappen van bergachtige reliëfs, wouden, kalkrotsen en kloven lenen zich ook uitstekend voor andere opties. Denk bijvoorbeeld aan canyoning, mountainbiken, zeilvliegsport of sportklimmen. Sommige plekken bieden prachtige panorama’s zoals het Charmant Som, het uitzichtpunt van Les Sangles, de Pas du frou of de kloven van de Guiers Mort.

Allevard Les Bains en de baden

Allevard Les Bains staat bekend om zijn parken en thermale baden. Maar het heeft ook genoeg bezienswaardigheden te bieden. Bezoek bijvoorbeeld eens het klooster Grande Chartreuse. Thermale zwavelbaden, massages, speciale behandelingen voor onder andere fibromyalgie, anti-tabak of gewoon om helemaal tot rust te komen behoren hier ook tot de mogelijkheden. Ook kunnen er prachtige wandelingen gemaakt worden bijvoorbeeld naar de vallei van Gleyzin met zijn gletsjer, het Chalet du Bout of naar de Bout du Monde.

Dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden voor uitstapjes die er zijn rondom de camping. De veelzijdige regio heeft veel te bieden voor de vakantieganger. Door de ideale ligging van de camping is het mogelijk om iedere dag weer iets nieuws te ondernemen. Er zijn nog veel meer opties op de volgende pagina’s.