Canyoning en Savoie

Camping Lac Saint Clair Savoie - perfecte uitvalsbasis voor canyoning

Camping Lac Saint Clair Savoie, perfecte uitvalsbasis voor canyoning

Het is een ideale uitvalsbasis om de indrukwekkende natuur in de omgeving van deze camping te ontdekken en allerlei leuke en spannende activiteiten te ondernemen. Denk hierbij aan raften, paragliden, via ferrata of canyoning. Bent u nog niet bekend met canyoning of wilt u meer over deze geweldige wildwatersport weten? Hieronder leest u er alles over.

Wat is een canyoning?

Doordat de rivieren die door de hellingen van de Alpen lopen, zijn uitgehold, zijn er prachtige canyons gevormd. Een canyon is een diepe, smalle en steilwandige kloof die door erosie van stromend water is ontstaan. Deze canyons zijn erg geliefd bij beoefenaars van wildwater sporten. Een favoriete plek in de Savoie om deze stoere activiteit uit te voeren, is Montmin, waar het water van het Tournette massief wordt verzameld. Daardoor staat de rivier nooit droog en is altijd gevuld met fris, helder water. Hier kunnen sprongen tot wel zeven meter worden gemaakt, kunt u abseilen en via natuurlijke glijbanen uw (avontuurlijke) weg vervolgen.

Canyoning, een gezinsactiviteit voor jong en oud

Vaak wordt gedacht dat canyoning alleen voor waaghalzen is. Niets is minder waar. Het is gewoon een geweldige activiteit waar wel een dosis adrenaline aan te pas komt. Uiteraard moet u voor deze tak van sport goed ter been zijn, niet bang aangelegd zijn en geen hoogtevrees hebben. Wanneer u eenmaal aan een parcours bent begonnen, is er vaak geen weg of alleen een moeilijke weg terug. U daalt immers door de kloof naar beneden af

Verschillende niveaus van eenvoudig tot zeer uitdagend

Er kan al vanaf de zesjarige leeftijd aan canyoning worden deelgenomen zodat het ook een prima gezinsactiviteit is. Gedurende ruim een uur kunnen u en uw gezinsleden onder begeleiding van een ervaren gids via een eenvoudige maar leuke route met deze sport kennis maken. U daalt middels een prachtige afdaling af in de kloof van de rivier en overwint verschillende waterhindernissen.

Vanaf de 10-jarige leeftijd kunnen al wat langere parcoursen worden afgelegd met spannende natuurlijke waterglijbanen en stroomversnellingen, sprongen en abseilen en komt er al wat meer techniek kijken.

Vanaf 12 jaar of ouder kunnen hoge, sensationele parcoursen worden afgelegd die door en langs adembenemende watervallen, rotspartijen en natuurlijke zwembassins voeren. Geef u over en laat u soepeltjes meevoeren door de verschillende stroomversnellingen.

Deskundige begeleiding

U en uw gezin worden altijd door ervaren instructeurs begeleid die het gebied in de Savoie en het canyoingparcours op hun duimpje kennen. Het door hen uitgezette parcours is dan ook altijd veilig. Tijdens het parcours zullen ze u alle in en outs vertellen en u uiteraard een handje helpen. Uw veiligheid staat altijd voorop en u wordt uitgerust met helmen, harnassen, wetsuits en touwen.

Is canyoning dan niet gevaarlijk?

Hoewel er alles aan gedaan wordt om canyoning zo veilig mogelijk te laten verlopen, is er altijd een beperkt risico aan verbonden. Net zoals bij andere buitenactiviteiten kunt u bijvoorbeeld verkeerd neerkomen en daarbij iets kneuzen of een breuk oplopen. Bij deze door ons georganiseerde activiteiten komt dat gelukkig zelden voor. Uw professionele begeleiders hebben veel ervaring. Houd in gedachte dat canyoning voornamelijk voor het plezier is en minder voor de uitdaging (hoewel die er natuurlijk wel is). Wanneer u goed luistert en de aanwijzingen van de begeleiding opvolgt, kan er bijna niets mis gaan. Ter geruststelling, gebieden waar het niet mogelijk is om canyoning veilig te beoefenen, zijn verboden gebied.

Vergeet niet uw reisverzekering aan te passen

Ondanks alle voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen kunt u bij het deelnemen aan canyoning mogelijk met medische kosten te maken krijgen. Zorg er dan voor dat uw (doorlopende) reisverzekering ook dekking voor bijzondere sporten biedt.

Wij wensen u een aangenaam en sportief verblijf op camping Lac Saint Clair!