Accrobranche en Savoie

Boomklimmen

Boomklimmen in Savoie, geschiedenis in het kort

Houd je van activiteiten met sensatie? Kom en ontdek de mooiste boomklimparken in de Franse Alpen. Boomklimmen is ideaal voor het verkennen van de bossen van de Alpen terwijl je adrenaline en plezier ervaart met je dierbaren.

In 1995 creëerde een gepensioneerde soldaat het eerste acrobatische bospark in Serre-Chevalier in de Hautes-Alpes. Zijn idee? Pas de hindernisbaan aan het grote publiek aan. Hij creëerde zijn eerste Parc® in Serre-Chevalier in een bosrijke omgeving en anderen volgden in de daaropvolgende jaren. Tegenwoordig is dit departement in de Hautes-Alpes nog steeds het departement met de meeste boomklimparken in Frankrijk.

Een dagje boomklimmen

Op enkele kilometers van camping Lac de Saint Clair kun je gezellig een dagje boomklimmen met familie of vrienden. We raden je aan om goede schoenen en kleding te dragen waarin je je prettig voelt. Als je het klimgordel eenmaal aan hebt, krijg je een snelle maar uitgebreide veiligheidstraining en een basiscursus voordat je op pad gaat. Alle klimuitrusting, constructies en bomen worden natuurlijk regelmatig gecontroleerd om jouw veiligheid permanent te garanderen.

Nu is het aan jou om het parcours te ontdekken! Je hebt de keuze tussen verschillende levels waarbij je op verschillende hoogtes klimt. De moeilijkheidsgraad komt meestal overeen met een kleurcode die vergelijkbaar is met die van de skipistes: groen (gemakkelijk), blauw (gemiddeld), rood (moeilijk) en zwart (zeer moeilijk). Sommige banen kunnen wel 20 meter hoog worden en bevatten allerlei obstakels zoals loopbruggen, kruispunten, balken, ladders, lianen en apenbruggen. Lukt het jou om jezelf te overtreffen en het zwarte parcours te voltooien?

Camping Le Lac Saint Clair

Wie op camping Le Lac Saint Clair verblijft, tekent voor ontspanning en natuur. De kampeerplek is dan ook een ideale keuze voor rustzoekers, maar ook cultuurliefhebbers kunnen hier prima hun tent opslaan. Maak een mooie autorit langs de schilderachtige dorpjes in de buurt of geniet van de sfeer op het kampeerterrein. Verder is de camping voorzien van alle nodige faciliteiten zoals elektriciteit, schoon sanitair en een klein winkeltje. Start je dag in de heerlijke buitenlucht met lekkere broodjes en verse croissants. Er is voldoende schaduw en de standplaatsen bieden genoeg plek voor het hele gezin.

Heb je op een warme dag zin om te zwemmen? Ga dan naar het zwembad op 1,5 km afstand van de camping. Campinggasten mogen hier iedere dag gratis zwemmen en voor de kleintjes is er een apart peuterbad. Het kampeerterrein van Lac Saint Clair is een prettig alternatief voor iedereen die liever niet kampeert in een tent en niet op vakantie wil met de caravan. Op de camping zijn chalets en stacaravans te huur, voorzien van alle gemak met een maximale ruimte voor zes personen. De accommodaties beschikken over eigen sanitair, een ruime keuken en een woongedeelte met televisie. Maak gebruik van je eigen keuken en bereid een lekkere maaltijd met lokale producten of organiseer een gezellige borrelavond met Franse wijn en kaas.

Chambéry

Le Lac Saint Clair is niet alleen een aantrekkelijk rustoord maar ook een goede uitvalsbasis voor een cultureel bezoekje aan de mooie stad Chambéry. In deze stad wandel je langs middeleeuwse gebouwen en mooie grachten en kun je een kasteel bezoeken in het historische centrum. Zijn je ogen verzadigd van deze schilderachtige stad en wil je de natuur ontdekken? Ga dan een stevig tochtje fietsen door de heuvelachtige omgeving met een gehuurde fiets of maak een bergbeklimming onder leiding van een ervaren gids.

Waarom onze camping in Savoie?

Camping Le Lac de Saint Clair is een ideale plek aangezien je omgeven wordt door boomklimparken. Rond Détrier vind je de klimparken van Fort de Tamié in Albertville, Le Parc du Diable in Maurienne en Banzai Aventure in Allevard-Les-Bains die gemakkelijk bereikbaar zijn. Er zijn veel leuke activiteiten te vinden in deze regio. Of het nu gaat om boomklimmen, klimmen, wandelen of wat dan ook... Savoie herbergt een hoop schatten. Aarzel dus niet en boek je zomervakantie in de bergen!