Rafting sur l'Isère en Savoie

Raften

Wat dacht u van raften in de Alpen?

Wat is Rafting?

Het is de sportieve afdaling van rivieren die door stroomversnellingen worden afgesneden, in een boot die een vlot wordt genoemd. Het is een grote, totaal onzinkbare, opblaasbare kano die meestal tot acht personen kan vervoeren, met een gediplomeerde stuurman, die elk de boot met een peddel bedient. Deze sport komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, waar hij voor militaire doeleinden werd beoefend, maar wordt in Frankrijk pas sinds ongeveer twintig jaar beoefend. Het is een sport die vooral een teamgeest vereist. Het is een ideale activiteit om te oefenen met familie of vrienden.

De apparatuur die nodig is voor deze activiteit?

Om de rivieren en stroomversnellingen van de Alpen af te dalen, wordt een deel van de uitrusting geleverd door de aanbieder, zoals helm, reddingsvest, neopreenpak, waterdichte windjack... Maar het andere deel is uw persoonlijke uitrusting, en komt neer op wat u in uw rugzak stopt als u vertrekt of wat u draagt, dat wil zeggen het zwempak, gesloten schoenen, handdoek, zonnebrandcrème, zonnebrilbevestiging indien nodig en een waterdichte wegwerpcamera.

Raften in de Alpen

De raftingbases bevinden zich in de buurt van Aime op ongeveer een uur van onze camping in de Savoie. In het hart van deze prachtige berglandschappen in de Tarentaise vallei in de Alpen ontsnapt u voor een halve dag of een dag vol spanning op de rivierbedding van de Isère of de Doron de Bozel. Deze rivieren bieden een scala aan sensatie en gedenkwaardige herinneringen voor alle smaken en alle leeftijden!

Met het gezin (de activiteit staat open voor iedereen vanaf 8 jaar, mits je goed kunt zwemmen) of met vrienden om te genieten van een moment van sterke gezelligheid, je zult genieten van deze activiteit en zal terugkomen met herinneringen vol aan het hoofd.

Deze parcoursen bieden een interessante afwisseling tussen rustige tijden om het berglandschap, het groen en min of meer belangrijke stroomversnellingen te bewonderen en zich in alle veiligheid te vermaken. Hoogste tijd en adrenaline in perspectief.

Centron Gorges, ideaal om de geneugten van het raften te ontdekken.

Voor beginners, kom en ontdek de activiteit van het raften en proef de eerste sensaties van het wildwater tijdens een tocht van ongeveer 1 uur. De volledige afdaling van Bourg Saint Maurice naar Aime (ongeveer 16 km) laat u kennismaken met deze activiteit in het hart van het Tarentaise gebergte. Deze cursus is toegankelijk voor alle mensen ouder dan 8 jaar die weten hoe ze moeten zwemmen. Tijdens deze afdaling mengen tijd van bezinning en stroomversnellingen meer of minder sterk, zult u genieten van de geneugten van deze prachtige nautische activiteit.

Wij informeren u graag over deze activiteit bij de receptie van de camping tijdens uw verblijf, aarzel niet om ons om advies te komen vragen tijdens uw verblijf in de Savoie. Veel dienstverleners kijken uit naar uw komst om u onze landschappen, onze natuur met sensaties te laten ontdekken.