Parapente au dessus du lac du bourget

Paragliding

Paragliding in Savoie

Als je de Alpen wil ontdekken kun je dit natuurlijk te voet, te fiets of te paard doen. Dit zijn allemaal erg leuke activiteiten om te ondernemen. Maar wil jij de Alpen op een unieke manier beleven? Wat dacht je dan van een activiteit in de lucht? Zo heb je de meest adembenemende uitzichten over de schitterende berglandschappen, terwijl je geniet van iets wat je nooit meer vergeet. Paragliding is dé manier om het gebied op een unieke manier te ontdekken.

Wat is paragliding?

Voordat je besluit om deel te nemen aan deze activiteit is het handig als je begrijpt wat paragliding precies is. Eigenlijk is paragliding een vorm van vliegen. Waar je bij een parachutesprong snel weer met beide benen op de grond staat, kun je met paragliding soms wel meer dan twee uur rondzweven. Dit geeft je een ultiem gevoel van vrijheid. De paraglider of 'vleugel' zorgt ervoor dat je lange tijd in de lucht kunt blijven. Je begint je vlucht vanaf de zijkant van een berg of steile heuvel. Tijdens je vlucht zit je vast in een harnas onder de paraglider, waardoor je veilig en comfortabel van het schitterende uitzicht en de onvergetelijke ervaring kunt genieten.

Met of zonder ervaring

Het maakt niet uit of je al een ervaren paraglider bent of dat je het nog nooit gedaan hebt. Paragliding is op elk niveau mogelijk. Als je een beginner bent, en dus nog nooit eerder een vlucht gemaakt hebt, dan is een tandemvlucht met een instructeur een perfecte optie. Deze instructeur zit de gehele vlucht achter je, waardoor je nooit alleen bent in de lucht. Er zijn voor beginners veel verschillende mogelijkheden. Kies jij voor een kennismakingsvlucht van zo'n 15 tot 20 minuten? Dit is een ideale manier om kennis te maken met het gevoel van paragliding, zonder dat je meteen uren in de lucht doorbrengt. Als je liever iets langer rondzweeft, dan is een 'sensatievlucht' meer wat voor jou. Hierbij ben je 30 tot 45 minuten aan het rondvliegen. Wil je nog meer? Dan kun je ook kiezen voor een vlucht van maar liefst een uur. Dat is de ultieme manier om kennis te maken met het paragliding én om optimaal te genieten van de schitterende omgeving. Zo is er voor iedereen wel een vlucht te vinden die perfect aansluit bij zijn of haar wensen. Een paraglide-vlucht is sowieso een onvergetelijke herinnering. Als je deze ervaring later nog een keer wilt beleven, of als je het wil delen met vrienden of familie, is het aan te raden om een foto/video-pakket bij je vlucht te boeken. Zo kun je achteraf nog extra nagenieten van je vlucht en kun je de thuisblijvers een beetje meenemen in jouw magische ervaring.

Verblijf op een heerlijke camping in Savoie

Als je op zoek bent naar een goede uitvalsbasis voor uitstapjes in Savoie zit je bij Camping Lac de Saint Clair helemaal goed. Of je nou wil gaan paragliden, of liever met beide benen op de grond blijft staan, deze camping is een fijne plek om te verblijven. De regio kenmerkt zich door veel groen, afgewisseld met middeleeuwse kastelen, authentieke dorpen en wijngaarden. Ook bossen en berglandschappen vind je hier in overvloed. Als je op Lac de Saint Clair verblijft kom je binnen enkele kilometers al aanbieders voor paragliding tegen, Hiervoor kun je onder andere terecht bij Allevard, Chamoux sur Gelon en nog vele anderen. Maar ook voor andere activiteiten kun je in deze regio terecht. Het maakt niet uit of je van actieve activiteiten, zoals mountainbiken, klimmen en raften houdt, of dat je liever rustig in de bossen gaat wandelen en geniet van de Savoiaanse gastronomie. Lac de Saint Clair ligt op de ideale locatie voor alle soorten reizigers. Durf jij de sprong te wagen?