Vrije tijd rond Camping Savoie Lac Saint Clair

Randonnée aux Lacs Jovet dans le Massif du Mont-Blanc - ©SavoieMontBlanc-Léonard
Lac de la Gittaz vu depuis la via ferrata du Roc du Vent - ©SavoieMontBlanc-Desage
Atterrissage de parapentes à Doussard - ©SavoieMontBlanc-Cervellin
Cascade du Cirque de Saint-Même dans le Parc naturel régionale de Chartreuse - ©SavoieMontBlanc-Bijasson
Pêcheur au bout du lac d'Annecy - Glières - ©SavoieMontBlanc-Cervellin
Rafting sur l'Isère en Savoie

Camping Lac St Clair - De aangeboden activiteiten

Onze camping ligt in het hart van de Savoie en is omgeven door de Franse Alpen.

Dit indrukwekkende natuurgebied nodigt natuurlijk uit tot vele activiteiten voor het hele gezin. Met een klein meer op loop afstand hoef je hiervoor niet eens ver te gaan. Maar in de wijdere omgeving is er meer te doen.

Lac Saint Clair

Het meer St. Clair is vanaf de camping makkelijk te voet te bereiken. Omgeven door de indrukwekkende bergen is het daar goed toeven. Om het meer heen is een fitnessparcours uitgezet. Voor kinderen is er een waterpark en kun je er picknicken op de aanwezige picknicktafels. Bij het recreatiecentrum is er een minigolfbaan, een restaurant en zijn er toiletten.

Vissen

Met rivieren, bergstromen en meren vol forel, snoek en karper is dit een gebied waar je het hele jaar door kunt vissen. Dat kan al in het meer St. Clair, maar op een half uur rijden bevindt zich ook het meer van Barouchat, waar men een visbaan heeft aangelegd. De meesten locaties in de regio worden beheerd door vier verschillende verenigingen. Een aantal meren zijn privé, maar er mag gevist worden. De visvergunningen hiervoor kun je bij het toeristenbureau in het dorp kopen.

Canyoning

Trek je wetsuit maar aan, want nat zul je gegarandeerd worden. Canyoning is een activiteit die veel van jouw vindingrijkheid vraagt. Je daalt af door de kloof van een rivier waarbij je zult moeten klimmen en abseilen. Maar de spannendste momenten zijn wanneer je moet springen in poelen en je laten meestromen met het snelstromende water. De ervaren gidsen vertellen je onderweg alle ins en outs en helpen je als dat nodig is. Na een halve dag glijden en glibberen sta je weer veilig beneden in het dal.

Via Ferrata

'Via ferrata' betekent 'ijzeren weg' en dat is deze route ook. Door hulpmiddelen van ijzer kom je op plekken waar voorheen alleen ervaren alpinisten konden komen. Met een gids volg je een weg door een ongebaand rotsterrein. Via pinnen en beugels klim je van de ene bergwand naar de andere. Je neemt trappen omhoog en omlaag en je neemt touwbruggen over diepe kloven. Door de staalkabel langs de route ben je gezekerd, wat klettersteigen een veilige en tegelijk een indrukwekkende hooggebergte ervaring maakt. In de omgeving vind je een aantal parcours die ongeveer een halve dag in beslag nemen.

Paragliding

Met zijn prachtige natuur is de Savoie is een uitgelezen gebied voor paragliding. Voel je als een vogel zo vrij en zweef boven het dal met zijn wijnvelden. Glij geruisloos van thermiekbel naar thermiekbel. Ervaar de stilte en geniet ondertussen van een adembenemend uitzicht op de Alpen, met als hoogte punt de Mont Blanc. Je zweeft samen met een ervaren instructeur, dus je hoeft je geen zorgen te maken. Die bedient de glider en na ongeveer een half uur zorgt hij of zij er voor dat je weer veilig landt. Er zijn meerdere paraglidingscholen in de omgeving, die tochten van verschillende duur aanbieden.

Wandelen

Of je nu in het dal blijft of de hogere toppen opzoekt, de vergezichten hier blijven je verbazen. De prachtige bergomgeving nodigt je uit tot wandelen. Niet voor niets zijn er ongeveer vierhonderd kilometer aan bewegwijzerde paden, die je langs oude molens, richels en bergtoppen brengen. Met daarnaast dertien themawandelingen, het mooie Wijngaardenpad en de GR738 in de buurt is er voor iedereen wat wils. Het maakt niet uit in welk seizoen je komt, een mooie wandeltocht is er altijd te maken.

Rafting

Op ongeveer een uurtje rijden, vlak bij Aime, is de startplek plek voor een raftingavontuur te vinden. Daar daagt de rivier de Isère je uit om haar wilde water te bedwingen. Met een groep ga je in een opblaasbaar vlot de rivier af. De rivier heeft rustigere stukken, maar er zijn ook indrukwekkende stroomversnellingen. Genieten van de mooie omgeving, je peddel verliezen of van het vlot vallen, van alles is mogelijk. Hoe gekker je doet hoe natter je wordt. Met je zwemvest aan en helm op ben je in de goede handen van ervaren instructeurs. Je kunt kiezen of je een halve of een hele dag wilt wildwatervaren.

Zwemmen

In het centrum van het dorp, op ongeveer 1,5 kilometer, is er een verwarmd openluchtzwembad. Er zijn drie verschillende baden. Een kinderbad, een 25 meter bad en een klein bad. Er is ook een snackbar en de entree is voor onze campinggasten gratis. Het zwembad is open van juni tot september.

Naast deze activiteiten biedt het hart van de Savoie nog meer mogelijkheden voor een actieve vakantie. Ontdek ze op de volgende pagina's.

Onze camping is een goede uitvalsbasis. We verhuren chalets, comfortabele stacaravans en 35 ruime en schaduwrijke kampeerplaatsen.