Foto's van de Camping du Lac St Clair in de Savoie

Camping Savoie du Lac Saint Clair
Aire de jeux aquatique

Camping in Savoie Frankrijk

Heerlijk op Vakantie in Savoie

Wil jij op vakantie in Frankrijk? En ben jij op zoek naar een camping? Dan kun je kiezen om Savoie te gaan verkennen, het is een departement in het oosten van Frankrijk. Camping Du Lac St Clair is een camping gelegen in de gemeente Détrier. Je kunt er terecht met je caravan en tent, maar je kunt er ook een stacaravan of een chalet huren. Je komt er heerlijk tot rust en het is geschikt voor de jongere en oudere generatie. Het ligt ten zuidoosten van de stad en gemeente Chambery, dit is ook direct de hoofdstad van het departement. Je bent helemaal op je plek in de Franse Alpen, of hoe de Fransen het zeggen, Alpes. De plaats heeft ongeveer 58.919 inwoners, nog een aardig grote stad dus. De stad maakt deel uit van de zogenoemde Franse Voor-Alpen.

Meer over Chambery

Chambery ligt op het kruispunt van een aantal belangrijke handelsroutes aan de rivier Leysse. Deze verbond Dauphiné, Bourgondië, Zwitserland en Italië aan elkaar. In de middeleeuwen had de stad de naam Lemencum. In deze periode is de stad vaker van naam veranderd, als je in de geschiedenis boeken kijkt kun je lezen dat het in 1016 de naam Camefriacum droeg. Wanneer we verder in de tijd gaan, namelijk 13 jaar, kun je lezen dat de stad in 1029 de naam Camberiaco gekregen heeft. Deze naam hield 7 jaar stand, in 1036 veranderde de naam weer in Cambariacum. In 1044 was dit Cambariaco, deze naam hield het iets langer vol, namelijk tot 1233. In het jaar 1603 kreeg het uiteindelijk de naam die het nu nog steeds draagt.

Het Graafschap Savoye

De geschiedenis van de stad is verweven met het graafschap Savoye. In de periode 1295 en 1563 mocht het zichzelf zelfs de hoofdstad van het graafschap noemen. Dit gebied liep van Bourg en Bresse gelegen in het westen, Nice dat in het zuiden ligt en Turijn in het Zuid Oosten van Frankrijk. In 1792 werd dit gebied geannexeerd door Frankrijk, omdat Napoleon werd verslagen bij Waterloo. Het werd daarna teruggeven aan het graafschap Savoye. Nice en de stad werden in 1860 bijgevoegd aan Frankrijk.

Chambery Vandaag

Vandaag de dag is het nog steeds één van de mooiste steden in het departement. De binnenstad ziet er mooi en oud uit, de geschiedenis komt je tegenmoet wanneer je door de stad loopt. In de stad kun je onder andere de kathedraal van Chambéry vinden, het kasteel van de hertogen van Savoye en de fontaine des éléphants, wat vertaald olifantenfontein is. Het is de perfecte stad om te verkennen wanneer jij je in de Franse Alpen bevindt.

La Rotonde Ferroviaire

Heb jij iets met treinen? Dan is een bezoek aan La Rotonde Ferroviaire zeker de moeite waard, ook als je niet van treinen houdt. Bij La Rotonde Ferroviaire kun jij prachtige oude locomotieven bezichtigen, je krijgt een rondleiding, het is erg leerzaam. Het gebouw is in het verleden erg beschadigd geraakt maar inmiddels gerenoveerd.

Museo Delle Belle Arti

Ben jij een kunst liefhebber? Bezoek dan het Museo Delle Belle Arti, je kunt er prachtige schilderijen bekijken. Als kunstliefhebber kom jij de tijd zeker door wanneer jij dit museum bezoekt.

Statue La Sasson

Schiet een mooie foto bij Statue La Sasson. Dit standbeeld is gemaakt door beeldhouwer Alexandre Falguière. Het beeld staat er sinds 1892 en werd geplaatst om de 100ste verjaardag te vieren van de gehechtheid van Savoye aan Frankrijk. Het is een prachtige bezichtiging die niet mag ontbreken in jouw tour door de stad.

Place Saint Leger

Place Saint-Leger prachtige brede oude straat die beschikt over veel winkels, restaurants en cafés. Maar je kunt er ook een fontein vinden. De straat straalt de geschiedenis uit en is aangenaam om te bezoeken en te ontspannen. Ook een bezoek aan deze straat mag zeker niet ontbreken wanneer je de stad bezoekt.

Een Sportieve Vakantie in de Alpen

Met de fiets of ter voet kun jij prachtige routes afleggen in de Alpen, wil jij het wat spannender maken? Dan kun je ook gaan mountainbiken of paragliden. Heb jij geen last van hoogtevrees? En ben jij stoer aangelegd? Dan kun je ook kiezen voor canyoning en Via Ferrata. Er is natuurlijk altijd begeleiding aanwezig, en worden de activiteiten verdeeld in verschillende niveaus, zo blijft het leuk voor iedereen.

Ontspanning of Leuke Uitjes

In de Alpen zijn ook de Allevard Baths. Daar zijn heerlijke thermale baden aanwezig om heerlijk in te ontspannen. Maar je kunt ook kiezen voor de kuuroorden in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains, Saint-Gervais-les-Bains of Uriage-les-Bains. Wil je er op uit? Dan kun je bij Albertville de poorten van de natuurparken Bauges en Vanoise vinden, heerlijk om te genieten van de prachtige omgeving en natuurlijk de frisse lucht. Ook kun je naar de stad Grenoble, dit is de hoofdstad van de Alpes. Deze stad staat bekend om zijn historische centrum, je kunt er prachtige pleinen vinden, en pittoreske winkelstraatjes. Annecy is ook een leuke stad om te bezoeken, een andere benaming voor deze stad is het Venetië van de Alpen, dit omdat het ligt geklemd tussen de bergen en het meer.

Meer van de Bourget

Bourget is niet het meer bij Annecy, maar wel een meer dat zeker het bezoeken waard is. Het is ook wel bekend als het meer van Aix. Dit meer is vernoemd naar het dorp Le Bourget-du-Lac, dit dorp ligt aan het zuiden van het meer. Het is het tweede diepste meer van Europa, en ligt volledig in Frankrijk. Het is ook direct het grootste gletsjermeer in Frankrijk. Je kunt er heerlijk zwemmen, er zijn dan ook verschillende stranden aanwezig. Ook kun je genieten van rondvaarten die worden georganiseerd. Er zijn verschillende jachthavens aanwezig.

Het Eten in de Alpen

In de Alpen kun jij heerlijk eten. Op de menukaarten kun jij veel verrassende gerechten vinden die jou behoorlijk zullen laten genieten. Je kunt genieten van vele verschillende specialiteiten, zoals de kazen, worsten en wijnen uit de streek. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke en gezellige raclette, of geniet van een speciaal gebak uit de regio op een zonnig terrasje met prachtig uitzicht.

Diot Worsten

Diot Worsten moet jij zeker eens proberen wanneer jij een bezoek brengt aan Savoie. Deze worsten zijn erg populair in deze regio en worden al veelvuldig gegeten sinds mensenheugenis. Het zijn worsten gemaakt van varkensvlees, ze zijn naturel, ze worden gerookt of gevuld met kool. Ze worden ook geparfumeerd met nootmuskaat. Diot Worsten hebben een lengte van 10 tot 15cm, het is maar net hoeveel trek jij hebt. De diameter is 5cm en ze wegen ongeveer 200 gram. De worsten kun je herkennen aan hun roze kleur. Ondanks dat ze van varkensvlees zijn gemaakt bevatten ze maar 30% vet. Je kunt ze koken en roosteren. De traditionele bereidingswijze is met rode of witte wijn met wat uitjes toegevoegd. Ze worden net als onze oer Hollandse rookworst gegeten met gekookte aardappelen, maar ze eten het ook graag met crozets, polenta of linzen. Ook mag de mosterd niet ontbreken.

Conclusie

Een bezoek aan de Savoie mag niet ontbreken wanneer jij de Franse Alpen wilt verkennen. In dit departement liggen prachtige historische steden, meren, en andere natuur om te bezoeken. Je kan er ontspannen, maar ook je energie kwijt door sportief bezig te zijn of spanning op te zoeken. De regio is geschikt voor jongeren en ouderen. Een bezoek zal jij zeker niet meer vergeten en iedereen aanraden.