Camping Savoie Een familie Camping Lac de Saint Clair

Een familie Camping Lac de Saint Clair

Aan de voet van de berg Belledone ligt de gezellige familiecamping Lac de Saint Clair. In het westelijke deel van de Franse Alpen, in het hart van de provincie Savoie, kunt u genieten van de prachtige groene natuur. In de boomrijke omgeving, tussen de bergen en aan een meer waar gevist kan worden, valt er voor heel de familie van alles te zien en te beleven. Of u nu van de rust wilt genieten of actief buiten bezig wilt zijn in uw vakantie, het kan allemaal tijdens een verblijf bij Lac de Saint Clair. Op de kleinschalige kampeerplaats of in de bijzondere accommodaties zullen de kinderen zich opperbest kunnen vermaken met alle aanwezige kindvriendelijke faciliteiten.

Ook genieten van een heerlijke zorgeloze vakantie? Van april tot september zijn wij geopend voor bezoekers! Op onze camping bieden wij ter verhuur enkele stacaravans en chalets aan. Deze zijn mooi praktisch ingericht en van alle gemakken voorzien. Ze zijn ruim genoeg voor 3 tot 6 personen. Bekijk gerust ons aanbod op deze site, mocht u vragen hebben dan voorzien wij u graag van meer informatie.

Elk chalet en stacaravan heeft een mooi, vrij terras waar optimaal kan worden genoten van al het mooie groene uitzicht rondom. Op het terras van de accommodatie staat een tafel klaar met stoelen, een fijne plek om gezellig uitgebreid te ontbijten, lunchen of dineren in de buitenlucht. Het is ook een ideale plek om een boek te lezen of spelletjes met de kinderen te doen.

Uiteraard is het ook mogelijk om een campingplaats te reserveren voor uw eigen caravan of tent. Deze staanplaatsen hebben een mooie weidse groene ligging. Onze plekken zijn tussen de 83 en 129 m2 groot, dus geniet van alle ruimte en privacy! Een plekje in de zon of in de schaduw is altijd snel gevonden. Verder kunt u gebruik maken van alle faciliteiten die onze camping te bieden heeft.

Activiteiten

In de prachtige bosrijke omgeving ten midden van de Alpen is het heerlijk genieten van de rust en de natuur. De camping is gesitueerd aan de rand van het meer Saint Clair. In dit meer kan gevist worden, neem dus vooral een hengel mee!

Dichtbij uw verblijf op Lac de Saint Clair liggen de thermen d'Allevard des Bains, zeer leuk om een dagje heen te gaan en weldadig te kunnen ontspannen. Op gelijke korte afstand liggen de plaatsen d'Albertville, Grenoble en Chambéry waar leuke winkeltjes, restaurants te vinden zijn. De wekelijkse markten met lokale verse producten zijn een aanrader om te bezoeken.

In het dichtbij gelegen stadje (op 1,5 km afstand) is ook het zwembad te vinden waar onze gasten gratis gebruik van kunnen maken. Ook kunt u er een tennisbaan huren of naar de mediatheek.

Ook op onze familievriendelijke kampeerplaats hoeft niemand zich te vervelen. Voor jong en oud is er van alles te doen. Kinderen kunnen meedoen met de kinderanimatie, fijn spelen met hun nieuwe vriendjes in de speeltuin of een potje tafeltennis spelen. Ook bieden wij wifi aan, zodat er goed contact met de vriendjes thuis kan worden gehouden.

Het is gezond en heerlijk om te bewegen in de groene omgeving van het terrein om de kampeerplekken heen; zo kan er gesport worden met de buitenfitnessapparatuur. Maak gebruik van het de apparaten en daag je familieleden uit tot een wedstrijd op het parcours! Ook worden er geregeld gezellige petanque wedstrijden georganiseerd waar een ieder van harte welkom is om een balletje op te gooien! Na afloop is het leuk om samen een drankje te doen in de bar.

De bijzondere omgeving van ons zomerverblijf lokt ook uit tot het maken van schitterende wandelingen. Trek goede schoenen aan en ga de bergen in! Door uitgezette routes kunt u op eigen gemak de omgeving verkennen. Het is ook mogelijk om mee te gaan met een georganiseerde excursie en zo de lokale omgeving te ontdekken. Bent u niet bang aangelegd voor hoogtes en op zoek naar avontuur dan zit u hier in de bergen goed. Er zijn enkele "via ferratas", een parcours dat door staalkabels is uitgezet en waarbij u langs een rotswand klimt. Een fantastische beleving! Een andere populaire buitensport die goed te beoefenen valt in de nabije omgeving is canyoning. Bij canyoning wordt gelopen in diepe kloven of bergstroompjes in de bergen.

Niemand hoeft zich dus te vervelen, maar het is ook heerlijk om je op Lac de Saint Clair even aan de wereld te onttrekken. Geniet van alle ruimte en het groen om je heen terwijl de kinderen heerlijk aan het spelen zijn. Niks hoeft, alles mag, het ultieme gevoel van vrijheid en vakantie.

Als u geïnteresseerd bent in een verblijf in een chalet of stacaravan of liever een kampeerplaats wilt reserveren, boek dan gauw! Bij ons wordt uw vakantie een schitterende ervaring voor jong en oud waar u nog jaren met plezier aan terug zal denken! Hopelijk tot snel, à bientôt!